Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Νευροχειρουργός - Διευθυντής

Γ’ Νευροχειρουργική Κλινική Iaso General

Ο Αντώνης Ανδρουλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.Είναι παντρεμένος με συνάδελφο ψυχίατρο και πατέρας 2 παιδιών.

Ακολούθησε την Β’Δέσμη μαθημάτων και εισήχθη το 1993 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάμεσα στους 30 πρώτους επιτυχόντες σε σύνολο των  220  πρωτοετών εισαχθέντων , που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.  Ολοκλήρωσε την 6 ετή φοίτηση στην Ιατρική Σχολή. 

Ως φοιτητής συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Πανεπιστημίου με ομιλίες, κοινωνική δράση και ανέπτυξε επιστημονικό έργο με συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια όπως και στη συγγραφή άρθρων και συγγραμμάτων. (Συμμετοχή στο βιβλίο γενικής χειρουργικής  του Καθ. Χειρ/κής κ.Κ.Φωτιάδη, « Χειρουργική του Σπληνός» που αποτελούσε το σύγγραμμα του κατ’ επιλογήν ομώνυμου μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών)

Μετά την λήψη πτυχίου, υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2001 έως το 2003 ως Επίκουρος Σημαιοφόρος Αξιωματικός –Ιατρός. Κατά την διάρκεια της 23μηνης  θητείας  έλαβε μέρος στο σχολείο Καταδυτικής Ιατρικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στη συνέχεια στο Σχολείο Αυτοδυτών Ιατρών στη Μ.Υ.Κ.  Έλαβε μέρος ως Καταδυτικός Ιατρός συνοδεία των Ο.Υ.Κ σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Υπηρέτησε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνος και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. ‘Ελαβε κατά την θητεία του πτυχία  ALS και BLS.

Μετά την στρατιωτική θητεία διορίσθηκε στο Γ.Ν. Κορίνθου για τρίμηνη εκπαίδευση στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου όπου και παρακολούθησε τις εργασίες και το πρόγραμμα των εφημεριών του Παθολογικού , Καρδιολογικού και Χειρουργικού Τμήματος. Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο  Π.Ι Αθικίων και ως εφημερεύων στο Κ.Υ Λουτρακίου για  ένα έτος. Λαμβάνει πτυχίο PHTLS  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας-Χειρουργική Κλινική.

Το 2005 διορίζεται ως ειδικευόμενος ιατρός στη Γενική Χειρουργική Κλινική του 7ο Νοσοκομείου ΙΚΑ (Δ\ντής κ.Δ.Βελεχέρης, Αν.Δ\ντής κ Μ. Παπασταματίου) για 15 μηνη εκπαίδευση με κατεύθυνση ειδίκευσης τη Νευροχειρουργική.

Έλαβε μέρος σε  ομιλίες και παρουσιάσεις εργασιών σε επιστημονικά  συνέδρια καθώς και σε συγγραφή ιατρικών άρθρων σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά ,ελληνικά και ξένα.

Λαμβάνει πτυχίο ATLS το 2005 Πανεπιστημιακή  Χειρουργική  Κλινική  (Λαϊκό Νοσοκομείο, Πειραματικό Χειρουργείο  Καθ. Γ. Ανδρουλάκης)

Το 2006 διορίζεται στο Γ.Ν.Α «ΚΑΤ» ως ειδικευόμενος Νευροχειρουργός . Αρχικά, για 6 μήνες ασκείται προπαρασκευαστικά στη Νευρολογία  (Δ/ντής κ. Ν. Μελιτάς) και  συνεχίζει την εκπαίδευσή του ως ιατρός της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΚΑΤ (Δ/ντής κ. Ν. Σακελλαρίδης και Δ/ντής κ. Η.Σουρτζής) , όπου και αποκόμισε σημαντική εμπειρία τόσο στη Νευροτραυματιολογία  αντιμετωπίζοντας καθημερινώς πολλές περιπτώσεις  χειρουργικών  κακώσεων σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου όσο και στη Νευροογκολογία και Νευροαγγειακή χειρουργική   ασθενών με παθήσεις  εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και περιφερικών νεύρων. Επέκτεινε τους επιστημονικούς του ορίζοντες με συμμετοχή σε ελληνικά  και διεθνή συνέδρια  με αναρτημένες εργασίες και ομιλίες. Δημοσιεύσεις σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Το 2007 το θέμα της διδακτορικής διατριβής του εγκρίνεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε την άσκηση στη Νευροχειρουργική το 2011 , οπότε και συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στη Μ.Βρετανία με έμμισθη θέση εξειδικευόμενου στη Σπονδυλική Στήλη στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου  του Lancashire στο Royal Preston Hospital για ένα χρόνο. Εκεί είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται στην αντιμετώπιση των πλέων πολύπλοκων παθήσεων στην σπονδυλική στήλη ειδικά αλλά και στη Νευροχειρουργική γενικότερα με χρήση σύγχρονης  ιατρικής τεχνολογίας και εφαρμογή νέων τεχνικών.

Έλαβε μέρος σε συνέδρια και είχε την ευκαιρία να διδάξει φοιτητές  Ιατρικής και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου του Preston και να τους  φέρει σε επαφή με την ασκούμενη Νευροχειρουργική τόσο σε θεωρητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να βελτιώσει τις χειρουργικές του ικανότητες και να αποκτήσει εμπειρία και γνώση σε συνεργασία με τον Καθηγητή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Preston, Professor Mr Charles Davis.

Το 2012 έχει την τιμή να συμμετέχει στο  δίτομο σύγγραμμα του Διευθυντή της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου ΚΑΤ , κου Ελ. Μπάκα « Αποκατάσταση ασθενή με βλάβη ή κάκωση του νωτιαίου μυελού».

Το επόμενο έτος ανέλαβε καθήκοντα με έμμισθη θέση σε μια από τις πιο διάσημες και φημισμένες Πανεπιστημιακές Νευροχειρουργικές Κλινικές στη Μ. Βρετανία και γενικά σε ένα από τα κορυφαία διεθνώς αναγνωρισμένα και πιο ιστορικά νοσηλευτικά κέντρα με ιστορία άνω των 170 ετών, στο King’s College Hospital NHS Foundation Trust του Λονδίνου. Στο King’s College Hospital εργάζονται 12.000 άνθρωποι και προσφέρει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε  5.5 εκατομμύρια πληθυσμό, που αντιστοιχεί στο 7,8 % του πληθυσμού της Μ. Βρετανίας. Εκεί είχε  την δυνατότητα να διαχειριστεί αυξημένο αριθμό  ασθενών, να αντιμετωπίσει σπάνια νευροχειρουργικά περιστατικά από όλο τον κόσμο. Εκπαιδεύθηκε  σε σύγχρονες- εξελιγμένες ιατρικές τεχνικές,  εφάρμοσε πρωτότυπα  πειραματικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα και έλαβε γνώση της σύγχρονης αντίληψης στη Νευροχειρουργική Επιστήμη υπό την καθοδήγηση φημισμένων παγκοσμίως νευροχειρουργών .

Το 2013 διορίσθηκε ως επικουρικός επιμελητής στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική και Τραυματιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η θητεία αυτή τον έφερε σε επαφή με τη Λειτουργική Νευροχειρουργική (χειρουργική αντιμετώπιση χρονίου πόνου, σπαστικότητας, ν. Parkinson).

Το αντικείμενο που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, υψηλό επίπεδο ιατρικής τεχνολογίας και ιδιαίτερη χειρουργική τεχνική.  Ο  επικεφαλής  της χειρουργικής ομάδας και Διευθυντής της Κλινικής ,  Αν. Καθηγητής Ε.Ι Μποβιάτσης είναι  ένας εκ των πλέον εξειδικευμένων ιατρών στο σύγχρονο αυτό τομέα της Νευροχειρουργικής ( Functional Neurosurgery).

Ανέλαβε χειρουργικά  σύνθετες  περιπτώσεις νευροχειρουργικών περιστατικών έχοντας την ευκαιρία να συνδυάσει και να εφαρμόσει με απόλυτη επιτυχία προς όφελος του  ασθενή  στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο,   την αποκτούμενη πείρα, γνώση και τεχνική που επίπονα αποκτήθηκε κατά την διάρκεια της ιατρικής του  άσκησης.

Από το 2014 ασκεί τη Νευροχειρουργική ως ιδιώτης ιατρός σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια. Συμμετέχει σε ομάδες χειρουργών με εξειδίκευση τη Σπονδυλική Στήλη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών  όπως οι διαδερμικές ατραυματικές υπό τοπική νάρκωση επεμβάσεις  και υπό χρήση ενδοσκοπίων και μικροσκοπίων χειρουργικές τεχνικές. 

Είναι επιστημονικός σύμβουλος  του Πρότυπου  Κέντρου Αποκατάστασης και Ημερήσιας Νοσηλείας «Ιατρική Άσκηση».

Το 2014 ορίζεται επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δ.ντής Αν.Καθ. Ε.Ι.Μποβιάτσης).

Από αρχές του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 συνεργάστηκε με την Α’ Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» (Διευθυντής κ. Χρ. Γεωργόπουλος)

Το 2015 ορίζεται από την Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ως Έμμισθος Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Ιατρικής Σχολής στην Β’ Νευροχειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ -Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» με Δ/ντή τον Αν.Καθ/τή της Νευροχειρουργικής του ΕΚΠΑ Ε.Ι Μποβιάτση, με γνωστικό αντικείμενο την «Νευροχειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης», που είναι και ο τομέας εξειδίκευσης του.

Ανανέωση της  θέσης του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου της Β’ Νευροχειρουργικής Κλινικής της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από την Γενική Συνέλευση για το 2016 και στη συνέχεια το 2017.

Συμμετέχει στις εργασίες της κλινικής με διδακτικό, κλινικό και ερευνητικό έργο. Συμμετέχει σε κλινικά πρωτόκολλα και πρωτοποριακές ερευνητικές μελέτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αναγεννητική ιατρική και τις αυτόλογες κυτταρικές θεραπείες με βλαστικά κύτταρα που είναι και το αντικείμενο μελέτης της διδακτορικής του διατριβής.

Διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας  Αν.Τσόχα 18-20 Πλ. Μαβίλη και στη Ν. Ιωνία Αλ.Παναγούλη 81-83.

Συνεργάζεται με τα Νοσοκομεία IASO General, Μetropolitan και Ευρωκλινική Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο του 2017 αναλαμβάνει Διευθυντής της νεοσύστατης Γ’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου IASO General σε συνεργασία με τον Νευροχειρουργό κ. Παναγιώτη Λαγό. Διεκπεραιώνουν σε συνεργασία πληθώρα περίπλοκων και απαιτητικών νευροχειρουργικών περιστατικών. Η κλινική αναλαμβάνει να εφημερεύει κάθε μήνα για τα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου.

Συνεχίζει αδιάκοπα να ενημερώνεται για τις μοντέρνες και καινοτόμες χειρουργικές πρακτικές και τεχνικές με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια.Συμμετοχή με ομιλίες και επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Σκοπός μας είναι η τελειοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος της ιατρικής πράξης μέσω του άριστου επιπέδου χειρουργικής τεχνικής , επιστημονικής κατάρτισης και ιατροτεχνολογικής εξέλιξης.

Επιτυχία για εμάς είναι η  συνεχής και αδιάκοπη προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο  της πλέον σύγχρονης, επιστημονικής, αποτελεσματικής και ανώδυνης  θεραπείας.