211 40 14 145 (Πλ. Μαβιλη ) / 211 410 0896 - (+30) 693 6524 411 (γραμματεία) / (+30) 694 6008 499 (επείγοντα)

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Νευροχειρουργός - Διευθυντής

Γ’ Νευροχειρουργική Κλινική Iaso General

Ο Αντώνης Αλεξ. Ανδρουλής είναι Νευροχειρουργός με εξειδίκευση την Ενδοσκοπική, Στερεοτακτική και Μικροσκοπική Νευροχειρουργική των Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης, του Εγκεφάλου και των Περιφερικών Νεύρων.

Το 1993 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάμεσα στους 30 πρώτους επιτυχόντες σε σύνολο των 220 πρωτοετών φοιτητών , που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ολοκλήρωσε την 6 ετή φοίτηση στην Ιατρική Σχολή. Ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χειρουργική και συμμετείχε στην συγγραφή επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων. Ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2001 έως το 2003 ως Επίκουρος Σημαιοφόρος Αξιωματικός –Ιατρός. Κατά την διάρκεια της 23 μηνης θητείας έλαβε μέρος στο σχολείο Καταδυτικής Ιατρικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στη συνέχεια στο Σχολείο Αυτοδυτών Ιατρών στη Μ.Υ.Κ. Υπηρέτησε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνος και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Πιστοποιήθηκε με τα πτυχία άσκησης επείγουσας ιατρικής ALS ,BLS, PHTLS και ATLS.

Μετά την στρατιωτική θητεία διορίσθηκε στο Γ.Ν. Κορίνθου για τρίμηνη εκπαίδευση στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου όπου και παρακολούθησε τις εργασίες και το πρόγραμμα των εφημεριών του Παθολογικού , Καρδιολογικού και Χειρουργικού Τμήματος. Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Π.Ι Αθικίων και ως εφημερεύων στο Κ.Υ Λουτρακίου για ένα έτος.

Το 2005 διορίζεται ως ειδικευόμενος ιατρός στη Γενική Χειρουργική Κλινική του 7ο Νοσοκομείου ΙΚΑ για 15 μηνη εκπαίδευση με κατεύθυνση ειδίκευσης τη Νευροχειρουργική. Έλαβε μέρος σε ομιλίες και παρουσιάσεις εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και σε συγγραφή ιατρικών άρθρων σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά ,ελληνικά και ξένα.

Το 2006 διορίζεται στο Γ.Ν.Α «ΚΑΤ» ως ειδικευόμενος Νευροχειρουργός . Αρχικά, για 6 μήνες ασκείται προπαρασκευαστικά στη Νευρολογία και συνεχίζει την εκπαίδευσή του ως ιατρός της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΚΑΤ όπου και αποκόμισε σημαντική εμπειρία στην Κλασσική Νευροχειρουργική , σε περιπτώσεις χειρουργικών κακώσεων σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου καθώς και στη χειρουργική και συντηρητική αντιμετώπιση νευροχειρουργικών ασθενών με παθήσεις εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και περιφερικών νεύρων. Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με αναρτημένες εργασίες και ομιλίες. Δημοσιεύσεις σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Το 2007 ως υποψήφιος διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται με την δράση και μελέτη των βλαστοκυττάρων στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις και ειδικά σε ασθενείς με βαρειές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η ανάπτυξη των θεραπειών με βάση τα βλαστοκύτταρα (που αποτελεί και το θέμα της διδακτορικής του διατριβής) αποτελεί μια πρωτότυπη μελέτη, αναλογιζόμενοι την έκταση των θεραπευτικών δυνατοτήτων των βλαστοκυττάρων στις μέρες μας.

Η αναγεννητική ιατρική, η θεραπευτική χρήση των αυξητικών παραγόντων και οι σύγχρονες θεραπείες με βάση την βιοτεχνολογία των βλαστοκυττάρων, είναι έως σήμερα ένα σημαντικό ερευνητικό πεδίο στα πλαίσια των επιστημονικών του αναζητήσεων, με εισαγωγή ερευνητικών πρωτοκόλλων και κλινικών εφαρμογών.

Ολοκλήρωσε την άσκηση στη Νευροχειρουργική το 2011 , οπότε και συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στη Μ.Βρετανία με έμμισθη θέση εξειδικευόμενου στη Σπονδυλική Στήλη στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Lancashire στο Royal Preston Hospital. Εκεί είχε την ευκαιρία να αναπτύξει δεξιότητες στην αντιμετώπιση πολύπλοκων παθήσεων στην σπονδυλική στήλη ειδικά αλλά και στη Νευροχειρουργική γενικότερα. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην διδασκαλία φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου του Lancashire. Εξάσκησε τις χειρουργικές του δεξιότητες και εφήρμοσε τις κλινικές του γνώσεις σε υψηλών απαιτήσεων περιπτώσεις ασθενειών που απαιτούν πολύ υψηλό και άριστα εξειδικευμένο επίπεδο χειρουργικής άσκησης και τεχνικής κατάρτισης.

Το επόμενο έτος ανέλαβε καθήκοντα με έμμισθη θέση σε μια από τις πιο διάσημες και φημισμένες Πανεπιστημιακές Νευροχειρουργικές Κλινικές στη Μ. Βρετανία και γενικά σε ένα από τα κορυφαία διεθνώς αναγνωρισμένα και πιο ιστορικά νοσηλευτικά κέντρα με ιστορία άνω των 170 ετών, του Λονδίνου. Στο King’s College Hospital εργάζονται 12.000 άνθρωποι και προσφέρει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε 5.5 εκατομμύρια πληθυσμό, που αντιστοιχεί στο 7,8 % του πληθυσμού της Μ. Βρετανίας. Εκεί είχε την δυνατότητα να διαχειριστεί αυξημένο αριθμό ασθενών, να αντιμετωπίσει σπάνια νευροχειρουργικά περιστατικά από όλο τον κόσμο. Εκπαιδεύθηκε σε σύγχρονες- εξελιγμένες ιατρικές τεχνικές, εφάρμοσε πρωτότυπα πειραματικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα και έλαβε γνώση της σύγχρονης αντίληψης στη Νευροχειρουργική Επιστήμη υπό την καθοδήγηση φημισμένων παγκοσμίως νευροχειρουργών . Το 2013 διορίσθηκε ως επικουρικός επιμελητής στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική και Τραυματιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», όπου εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες θεραπείες στον πιο εξελιγμένο τομέα της σύγχρονης Νευροχειρουργικής, την Λειτουργική Νευροχειρουργική (χειρουργική αντιμετώπιση χρονίου πόνου, σπαστικότητας, ν. Parkinson).

Το αντικείμενο που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, υψηλό επίπεδο ιατρικής τεχνολογίας και ιδιαίτερη χειρουργική τεχνική. Μετείχε στις εργασίες της κλινικής, τόσο στο διδακτικό έργο όσο και στη καθημερινή κλινική πράξη με εφημερίες-χειρουργεία-προεγχειρητική και μετεγχειρητική φροντίδα των ασθενών. Ανέλαβε χειρουργικά σύνθετες περιπτώσεις νευροχειρουργικών περιστατικών έχοντας την ευκαιρία να συνδυάσει , να συγκεράσει και να εφαρμόσει με απόλυτη επιτυχία προς όφελος του ασθενή στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, την αποκτούμενη πείρα, γνώση και τεχνική που επίπονα αποκτήθηκε κατά την διάρκεια της ιατρικής του εκπαίδευσης. Από το 2014 ασκεί τη Νευροχειρουργική ως ιδιώτης ιατρός σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια. Συμμετέχει σε ομάδες χειρουργών με εξειδίκευση τη Σπονδυλική Στήλη με ιδιαίτερο ενδιαφέρων στην εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών όπως οι διαδερμικές και ατραυματικές με χρήση ενδοσκοπίων ή μικροσκοπίων χειρουργικές επεμβάσεις, υπό τοπική νάρκωση.

Είναι επιστημονικός σύμβουλος του Πρότυπου Κέντρου Αποκατάστασης και Ημερήσιας Νοσηλείας «Ιατρική Άσκηση».

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική και Νευροτραυματιολογική Κλινική του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» και από τον Ιούνιο 2015 κρίνεται ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόπιν προκήρυξης θέσης, με γνωστικό αντικείμενο την «Νευροχειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης», που αποτελεί και τον τομέα εξειδίκευσής του. Έχει πλούσιο συγγραφικό, επιστημονικό, διδακτικό και κλινικό έργο.

Συνεχής, ενεργής και αδιάκοπη η συμμετοχή του σε κοινωνικά δρώμενα, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με σκοπό την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρων να ενημερώνεται για τις μοντέρνες τεχνικές και τις καινοτόμες θεραπείες στην επιστήμη της ιατρικής, συμμετέχει σε συνέδρια ελληνικά και διεθνή με ανακοινώσεις και ομιλίες.

Η συνεχής επιστημονική κατάρτιση και η αδιάκοπη χειρουργική τεχνική εξέλιξη είναι η βάση της επιτυχούς και αποτελεσματικής ιατρικής πράξης. Σε συνδυασμό με την συνεχόμενη τεχνολογική πρόοδο, δημιουργείται η συνθήκη που επιτρέπει την σύγχρονη προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο της εξατομικευμένης αντιμετώπισης, της ανώδυνης θεραπείας και της ελάχιστα επεμβατικής προσέγγισης.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ